Rutes cicloturisme

A continuació trobaràs les propostes de rutes de cicloturisme que oferim. A més disposes de tota la informació dels itineraris en format PDF:

 • Els itineraris d’interpretació històrica. Els monuments.

  Segons l’edat i condició física del grup es poden fer separadament o seguits, d’anada i tornada, o bé desplaçant el vehicle col·lectiu de la sortida a un punt final de recollida. En bicicleta el recorregut total és assequible.

  Al dossier FOIXÀ: ELS LLOCS I LA HISTÒRIA es trobarà informació ampliada, mapes i gràfics. També seran d’utilitat els plànols del nomenclàtor de carrers del municipi.

  1. De la plaça de l’església de Sant Joan de Foixà, a la Creu del Rei Joan I, al castell de la Vila, per la Sala d’Amunt –Can Virrei i fins a la Sala d’Abaix-Can Geli-església de la Sala. Longitud 3 km.


  2. De la plaça de la font de Sant Llorenç de les Arenes, per l’església de Sant Llorenç, pel camí dels masos i fins a les restes de Sansromans i Sidillà. Longitud 3 km.


  3. Des de la Sala d’Abaix fins a Sidillà i Sansromans. Longitud 5.6 km.


  4. De la plaça de l’església de Sant Joan de Foixà pel nucli dels masos i fins a les restes de Sansromans i Sidillà. Longitud 4,5 km.

 • Els itineraris pels camins forestals i agrícoles. El paisatge i el passeig.

  Aquests trajectes no estan senyalitzats, però es poden preparar amb facilitat consultant la cartografia del ICC, o el fotomapes de Google Earth i semblants.

  1. Caminada a SANTS ROMANS

  Durada de la caminada 2 hores aprox.

  Recorregut: uns 9 quilòmetres.

  Des de les Escoles, pels Masos de Baix, camí de les conilleres, fins a Can Grau de les Costes, baixar al Pla de Sansromans i fins a l’ermita i tornada pel Pla, pujada a la Vall de María i tornada pels Masos de Baix i cap a les Escoles.


  2. Caminada a LA VILA, ELS HORTS DEL CASTELL, LA SALA

  Durada de la caminada 1 hora, amb un recorregut de 4,5 km des de les Escoles, per la Vila, els horts del castell, La Sala d’Amunt i tornada pel camí del castell.


  3. Caminada a LA FONT CARGOL

  Durada de la caminada 2 hores aprox. amb un recorregut de 7 km des de les Escoles, pujant pel carrer de Francesc Massanas cap a la Font del Cargol, travessant la carretera de Sant Llorenç, fins a Can Grau i tornada pels masos de baix.


  4. Caminada al MONTORI DE RUPIÀ

  Durada de la caminada 1,5 hores aprox. amb un recorregut de 5 km des de les Escoles, per la Vila, el camí ral de Foixà a Rupià, voltar el Montori de Rupià, La Sala d’Amunt i tornada pel camí del castell.


  5. Caminada a FARRERES VEÏNAT DE FLAÇÀ

  Durada de la caminada 2 hores aprox. amb un recorregut de 6,5 km des de les Escoles, pujant pel carrer de Francesc Massanes, camí de la Font Cargol, trencall del Puig Bataller fins a Farrerres i tornada pel camí antic de Rupia i carrer de Cuells fins a les Escoles.


  6. EL RIU TER.

  El Ter és una peça fonamental del paisatge de Foixà i dels municipis veïns.

  En el bon temps es recomana la navegació en caiac com a forma òptima de visita (Kaiaks del Ter 662 15 94 69).

  La visita a peu es pot començar des de la plaça de la font de Sant Llorenç de les Arenes, passar per l’església parroquial, seguir pel camí dels Massos i continuar el camí que voreja el riu fins a la resclosa de Colomers (amb una passera que permet el pas a l’altra riba) i després pel camí del Pla de Sansromans, visitar les restes de l’església i fent marrada cap al puig d’en Ribot a tocar de l’aigua i pel camí a l’antic pas de carro a Jafre, fins al lloc dels
  molinots, el mas Perdut i per la mota fins al pont de Verges ja en el terme d’Ultramort.

  Durada de la caminada 3 hores aprox. amb un recorregut de 12 km d’anada. Es pot optar per deixar un vehicle a l’extrem d’arribada, a més del transport fins a la sortida.